Drvenik toeristisch dorp in Dalmatië

Als gevolg van de ontwikkeling van het toerisme werd het dorp Drvenik, gelegen aan de voet van de berg geleidelijk verlaten. Er ontstonden twee nieuwe nederzettingen aan de kust, Gornja Vala en Donja Vala, waar de 480 inwoners van het huidige Drevnik wonen.

Drvenik is een toeristisch dorp ongeveer 20 km ten zuiden van Makarska, met comfortabele privé-accommodatie in villa's en appartementen. De plaats biedt voldoende sportaanbod voor alle gasten. Er zijn een aantal goede restaurants die u zeker zullen voorzien van culinaire lekkernijen en verschillende wijnen uit de regio. Naast de appartementen en vakantiehuizen kunt u ook verblijven in het hotel "Querqus".

In het toeristische seizoen vertrekt er meerdere keren per dag vanuit Donja Vala een veerboot naar het eiland Korcula en naar Sucuraj op het eiland Hvar.

De kerk van de heilige Juraj uit de 15e eeuw is gevestigd in de oude nederzetting van Drvenik. Daarboven bevindt de vesting van Drvenik, uit de tijd van de oorlog tegen de Ottomaanse Turken. Een ander cultureel monument is het huis waar Stjepan Ivicevic geboren is, de belangrijkste persoon uit de geschiedenis van het gebied. Het huis is gelegen op het strand in het centrum van Donja Vala en is herkenbaar aan het familiewapen.

Als u op zoek bent naar een plaats waar u kunt genieten van een rustige ontspannen vakantie, kan ik u Drvenik zeker aanbevelen.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden