Jezera klein havenstadje op het eiland Murter

Jezera is een klein havenstadje aan de gelijknamige baai aan de noordoostelijke kust van het eiland Murter. Het is een kleine stad in Kroatië van vissers, boeren en zeilers.
Jezera is een bekende toeristische plaats en beschikt over een uistekende gastronomie. In het zuidelijke deel van de baai vindt u de jachthaven van Jezera.
Het eiland Murter is bij Tisno verbonden met een brug naar het vasteland. De plaatsnaam Jezera (Kroatische meren) is afgeleid van de vele vijvers die na de regenval in de karst valleien ontstaan.

 In de zomermaanden is er weinig neerslag. Jezera biedt volop zon, een heldere zee en een baai met een prachtig strand, de ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie in Kroatië. Vooral liefhebbers van vis specialiteiten zullen smullen, omdat er dagelijks verse vis op de menukaart staat.
Het eiland Murter wordt omgeven door de unieke schoonheid van de zee, eilanden en baaien.
Twee van de grootste en mooiste nationale parken in Europa, de Kornati Eilanden en de Krka watervallen liggen in de buurt.
Vanaf Jereza zijn er tal van excursies op het land en per boot.  Jezera is ook bekend om de charter boten voor big game vissen in Kroatië. In de herfstmaanden vinden er grote wedstrijden plaats.
Tonijnen van meer dan een meter zijn niet ongewoon. 's Avonds worden feesten georganiseerd, waarbij het gevangen vis op de gril wordt bereid. In de zomermaanden worden zeilcursussen aangeboden.

Jezera op het eiland Murter is ene prima bestemming om te ontspannen en te genieten van de natuur in Kroatië.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden