Cavtat Kroatië vakantieoord met een lange geschiedenis

Het dorp Cavtat telt slechts 2.000 inwoners en is gelegen in het zuiden van Dalmatië. Tot aan Dubrovnik is het slechts 25 km. Zelfs in de oudheid bevond zich hier een Griekse nederzetting, die vanaf  228 v. Chr. bestuurd werd door de Romeinen. 

Vooral vakantiegangers, die het heldere blauwe water van de Adriatische Zee weten te waarderen komen graag naar Cavtat. Typisch voor deze regio zijn de stranden van verschillende grootte, een prachtig strand is gelegen vlak bij de stad.

Het huidige Cavtat is op de ruïnes van het oude Epidaurus gebouwd, de voorloper van Dubrovnik. Tussen de Adriatische Zee en de berg Sniježnica (1234 m) ligt dit kleine stadje op de twee schiereilanden, Rat en Sustjepan. Een groene oase die sinds eeuwen onberoerd is gebleven.

Deze plek, de unieke schoonheid van het landschap, de stranden en baaien, de onderwaterwereld, de schone omgeving, antiek en cultureel erfgoed, de rijke vegetatie en het milde mediterrane klimaat maken Cavtat tot een aantrekkelijke bestemming het hele jaar door.

Bezienswaardigheden in Cavtat zijn o.a. de barokke kerk van St. Nicolaas, het Paleis van de rector en het Franciscaner klooster, maar ook de Vlaho Bukovac galerie.

Ontdek de schoonheid als u door de straten loopt en geniet van de harmonieuze architectonische diversiteit, ontdek ook de goed bewaard gebleven Romeinse beelden en de overblijfselen van een theater, aquaduct en oude paleizen. Slenter door het oude gedeelte van de stad, met zijn restaurants, bars, souvenirwinkels en vervolg uw route langs de waterkant. De oude stad is een populair wandelgebied. Cavtat biedt een 7 km lange promenade door dennenbossen paden op slechts een paar meter van de zee.

Het nachtleven is typisch voor een klein stadje aan de kust, cafés en bars zorgen voor het entertainment. In de zomermaanden is Cavtat vol met toeristen, die feesten tot in de vroege uurtjes.
In de zomer biedt Cavtat diverse culturele evenementen van eind juni tot begin september. Muziek en dansvoorstellingen, klassieke concerten, straattheater er is iets voor elk wat wils.

Sportieve en recreatieve activiteiten zijn er in overvloed: tennis, beachvolleybal, fietsen, fitnesscentra, sportklimmen, wandelen, parachutespringen, voetbal en basketbal, watersport,  duiken, zeilen, snorkelen, vissen, waterpolo, jet ski's en boottochten.

Als u de hele dag heeft genoten van zon, zee en strand zult u zeker eetlust hebben gekregen. Direct aan het strand zijn er een aantal cafés en een paar kleine restaurants. Ze serveren vooral de typische lokale gerechten.

Vakantie in het kleine stadje Cavtat is vooral interessant voor strandliefhebbers. De onmiddellijke nabijheid van Dubrovnik is natuurlijk mooi meegenomen. Accommodatie is beschikbaar voor een redelijke prijs. Interessant is Cavtat vooral voor gezinnen met kinderen.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden