Sutivan idyllische kleine badplaats op het eiland Brac

Sutivan is een idyllische kleine badplaats aan de noordkust van het eiland Brac, op slechts 8 km ten westen van de grote badplaats en veerhaven Supetar.
Typisch voor Sutivan zijn de Dalmatische stenen huizen en prachtig aangelegde tuinen. In de oude kern, nodigt het park van de dichter Kavanjin u uit om te ontspannen in de schaduw van de bomen. Een postkantoor en een VVV kantoor bevinden zich direct tegenover het kleine park.
Vanaf het park loopt de straat omringd door palmbomen en prachtige tuinen naar beneden naar de haven van Sutivan. 
Vissersboten en kleine jachten dobberen op de golven en in de cafés, restaurants en tavernes heerst een  gezellige drukte.

Een klein zacht glooiend kiezelstrand aan de boulevard nodigt u uit om een sprong te wagen in een prachtige zee. uitrusten en ontspannen kunt u nadien op de zitplaatsen langs de kust of op de terrassen van de naburige cafés. Ten oosten en ten westen van de haven vindt u meer mooie kiezelstranden voor een aangename strandvakantie. Als u houdt van nog meer rust, kan ik u de afgelegen rotsachtige strand terrassen aanbevelen.

Restaurants, cafés en tavernes vindt u vooral langs de waterkant van Sutivan. Mediterrane flair, prachtige kiezelstranden en vooral rust en ontspanning zijn de meest overtuigende argumenten voor een ontspannen strandvakantie in Sutivan.

De belangrijkste stranden zijn: het strand Lucica  (stadsstrand), de traptreden na de kerk leiden naar het prachtige strand Lucica, een ongeveer 100 m lang kiezelstrand. Het strand loopt langzaam af in de kristalheldere zee, het strand wordt vooral gewaardeerd door gezinnen met de kinderen.
Ten oosten van de haven ligt het prachtige kiezelstrand Bunta en onmiddellijk daarna het rotsachtige strand Grgina Luka. Het kiezelstrand loopt langzaam af in de zee en belooft vooral gezinnen met kinderen zorgeloos te kunnen zwemmen. Een parkeerplaats en een sportveld bevinden zich direct boven het strand Bunta.
Ten westen van de haven, langs de Ulica Domovinskog Rata liggen de stranden Macelj, Majakovac, Bistrica en Likva naast elkaar. Het Bistrica strand uitgerust met douches en ligstoelen is populair bij zowel grote als kleine zwemmers. Als u een zanderige zeebodem onder uw voeten wilt voelen adviseer ik u het Livka strand.

Een mooi alternatief voor het strand is het natuurpark Sutivan, op ongeveer 2 km ten zuiden van Sutivan gelegen.  Naast exotische dieren, zoals papegaaien, struisvogels, zijn er inheemse dieren, zoals ezels, moeflons en geiten. Voor de kleine vakantiegangers is er een grote speeltuin en actieve gasten kunnen deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden