Buje romantisch stadje Istrië


Ongeveer 13 km ten oosten van Umag ligt het romantisch stadje Buje op een heuvel van ongeveer 240 m hoog midden in het prachtige landschap van centraal Istrië.

In Buje en het omliggende gebied zijn de bodems bijzonder vruchtbaar, dus het is niet verwonderlijk dat 23 van de beroemdste Kroatische wijnmakers hun soorten wijn in dit gebied verbouwen. Wijnroutes leiden u door de wijngaarden en olijfboomgaarden rond het dorpje.

Buje is een paradijs voor wandelaars en fietsers die op de fiets- en wandelpaden het heuvelachtige groene achterland van Istrië kunnen verkennen. Inmiddels weten ook strandvakantiegangers het dorpje te waarderen.

Buje biedt een goede infrastructuur, mooie appartementen, Istrische landhuizen en de zee en de prachtige stranden van Novigrad en Umag liggen op slechts 15 minuten rijden met de auto.

's Avonds nodigen de bekende wijnkelders en restaurants u uit om te genieten van de lekkernijen van de Istrische keuken. Pljukanci (zelfgemaakte noedels), vis- en vleesspecialiteiten verfijnd met truffels en vele andere specialiteiten zijn te vinden op de menukaarten van de uitstekende restaurants in Buje. Gelukkig heeft u in Buje de keuze uit diverse accommodaties.

Bezienswaardigheden: 

Kerk van de Heilige. Servul

Smalle straatjes leiden je naar het centrale plein van Buje waar de kerk van St. Servul uit de 15e eeuw staat. We raden de ietwat moeizame klim via de trap naar de top van de 2e hoogste klokkentoren van Istrië aan, die aan het einde wordt beloond met een prachtig 360°-uitzicht.

Etnografische collectie

Het museum met de etnografische collectie bevindt zich direct tegenover de kerk van de heilige Maria de Barmhartige, direct aan het begin van het oude gedeelte van Buje.

U kunt exposities bezoeken uit het rijke verleden van de regio Umag / Novigrad.

Kerk van de Heilige Maria de Barmhartige

Midden op het Vrijheidsplein van de stad staat de bedevaartskerk de Heilige. Maria van de Barmhartige uit de 15e eeuw. In het interieur van de kerk kun je de sculpturen in gotische stijl en schilderijen zien.

Amusementen vrije tijd

Sportfaciliteiten

Naast de wandelpaden die je door het heuvelachtige groene achterland leiden, raden we wandelaars met name het naburige wandelpad Parenzana bij Umag aan. De wandelroute, ook wel de weg van gezondheid en vriendschap genoemd, voert langs de route van de voormalige Parenzana-smalspoorlijn.

Rondom Buje zijn er mooie fietsroutes en fietspaden waarop je de prachtige omgeving kunt verkennen. Er zijn ook verschillende aanbieders ter plaatse waar u een fiets en uitrusting kunt huren. We kunnen de Momjan Muscat-fietsroute, de Parenzana-spoorwegfietsroute en de Salviana-padfietsroute aanbevelen.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden