Nerezine badplaats aan de Kavarner baai, Kroatië

De mooie kleine badplaats Nerezine ligt op het slechts 75 km 2 grote eiland Losinj, een natuurlijk paradijs bedekt met bloemen en dennen.

Met meer dan 2500 uren zon per jaar en een gezond klimaat, kunt u te midden van een subtropische vegetatie met palmbomen, pijnbomen, oleanders en citrusbomen een ontspannende strand- en een actieve vakantie doorbrengen. Dankzij twee beschermde jachthavens, kunt u ook boottochten maken naar de prachtige eilandwereld van Kroatië.

U kunt zelfs de in het schone heldere water voor het het eiland Losinj levende dolfijnen bewonderen. Talrijke stranden en baaien nodigen u uit om te zwemmen, terwijl het berglandschap u prachtige wandeltochten en spectaculaire uitzichten biedt. In de kustplaats Nerezine  trekken verschillende stranden bezoekers aan om een ​​duik te nemen in de kristalheldere zee, die in turquoise tinten schittert.

Het strand Ridimutak ligt op slechts 1 km van het centrum van Nerezine en biedt zonaanbidders een snelle mogelijkheid om te zonnebaden en af ​​te koelen.  De nabijheid van het centrum maakt het strand geschikt voor gezinnen met kinderen.

Het strand van Gabolka wordt omgeven door een verfrissend dennenbos en ligt in een schilderachtige baai. Het ligt op slechts 500 meter van het centrum en biedt vooral bij hoge temperaturen, aangename afkoeling.

De perfecte mix van Gabolka en Ridimutak vindt u op het strand van Lopari. Het strand ligt direct aan de camping Lopari en biedt een mix van koele dennenbossen en kiezelstrand. Ongeveer 300 wolkenloze of onbewolkte dagen per jaar staan ​​garant voor onvervalst badplezier.

Tijdens een vakantie in Nerezine, is het ook de moeite waard om de nabijgelegen steden op het eiland Losinj en het eiland Cres, dat gescheiden wordt door een kanaal, maar bereikbaar is via een draaibrug te bezoeken. Het centrum van Mali Losinj met zijn zeer populaire jachthaven ligt op slechts 16 kilometer afstand en is een leuke bestemming.


Vier kilometer verderop ligt de tuinstad Veli Losinj met zijn vele villa's en parken uit de economische bloeitijd van de plaats. Naast de prachtige kerken en de beroemde toren "Kula" uit de 15e eeuw, moet u hier het marine beschermingscentrum "Blue World" bezoeken met zijn onderzoeksstation voor dolfijnen. Hier kunt u niet alleen exposities verwachten, maar ook speciale attracties voor kinderen.
Het Podjavori natuurpark, waar meer dan tweehonderd soorten planten werden geplant, is ook erg mooi. Het dorp is een ideaal startpunt voor wandelingen in de prachtige omgeving. Op slechts 4 kilometer afstand, ligt Osor aan het historische kanaal dat Cres en Losinj scheidt en werd gesticht door de Romeinen. Het dorp gelegen op Cres is bereikbaar via een draaibrug.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden