Lovran populair toeristisch stadje

Het populaire toeristische stadje Lovran ligt ten zuiden van de Riviera van Opatija, aan het noordelijke begin van de Kvarner-baai, en is vernoemd naar de laurier die daar wijdverbreid is.

Het gevarieerde landschap, dat de bezoeker alles biedt, van diverse stranden tot de altijd groene bossen in de bergen en het mediterrane klimaat, zijn slechts enkele van de redenen waarom Lovran al meer dan 100 jaar wordt bezocht door vakantiegangers van over de hele wereld.

De oude binnenstad betovert de bezoeker met zijn historische charme. Bezienswaardigheden zijn onder meer de Romaanse kapel uit de 14e eeuw en de Georgs kerk uit de 12e eeuw. Bovendien worden in de stad steeds weer verschillende tentoonstellingen en evenementen met lokale gerechten en tradities aangeboden, evenals een breed scala aan recreatieve activiteiten.

Twee andere hoogtepunten zijn de beklimming van de berg Vojak, die uitzicht biedt over de hele kust en deels op Italië en een wandeling over de Lungomare, die de plaatsen van de Opatija Riviera aan de Lovran-promenade met elkaar verbindt en een prachtig uitzicht op de eindeloze zee en een schilderachtig landschap verleend. De Riviera omvat ook Opatija zelf evenals de plaatsen Volosko, die tegen Opatija is aangebouwd, Icici, Ika en de zuidelijke plaats Moscenicka Draga.

Aan de hele Riviera van Opatija kunt u kiezen tussen kiezel- en zandbaaien met grote ligweiden en heerlijk schoon water. In deze baaien bevinden zich meestal een aantal horecagelegenheden en sanitaire voorzieningen. Er zijn ook kleinere rotsachtige baaien aan de kust met gedeeltelijk betonnen ligweiden waar u kunt genieten van de idyllische eenzaamheid.

Peharovo-strand

Het kiezelstrand is het bekendste en tegelijkertijd populairste strand van de stad, omdat het vanwege de ondiepe ingang vooral populair is bij gezinnen met kinderen. U kunt ter plaatse eten in een van de restaurants. De waterkwaliteit is zeer goed en het strand is bekroond met de blauwe vlag. 's Avonds zijn het vooral jongeren die ravotten op het strand, feesten met bekende dj's in de bars.

Kvarner-strand

Het strand van Kvarner is ook een kiezelstrand dat is bekroond met de blauwe vlag en biedt naast een prachtig groot strand met veel ligweiden ook rondom een ​​speelparadijs voor kinderen. Er zijn veel speeltoestellen en een klimwand om stoom af te blazen.

In Lovran zelf zijn maar weinig historische gebouwen of musea die bezocht kunnen worden. Maar als u geïnteresseerd bent in cultuur, kunt u in Opatija veel historische gebouwen en tentoonstellingen bezoeken.

Gelukkig vindt u op de website van booking.com een groot aantal accommodaties, zodat u lekker kunt ontspannen en genieten van alles wat Lovran te bieden heeft.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden