Artatore idyllische locatie aan de Kvarner baai

Het kleine dorpje Artatore behoort tot het westelijke deel van de Kvarner baai archipel en ligt ongeveer 5 km ten noordwesten van Mali Losinj. In de baai met dezelfde naam "Artatore" vindt u kleine prachtige rotsachtige kiezelstranden en een beachvolleybalveld en een café in een prachtige ambiance.

In het dorp zelf is een kleine supermarkt waar u de dingen kunt kopen om in de dagelijkse behoeften te voorzien. Er zijn ook drie goede restaurants die de typische mediterrane keuken van Losinj bieden.

De nederzetting Artatore werd slechts ongeveer 20-30 jaar geleden gebouwd, toen vele weekendhuisjes en bungalows, die meestal alleen tijdens het seizoen zijn bewoond, werden gebouwd. Inmiddels zijn veel mensen vanwege het toerisme, permanent verhuisd naar Artatore.
Voor vakantiegasten zijn er tal van accommodaties in de prachtige baai van Artatore, in de zomer beschikbaar.

Vanwege de idyllische locatie van het dorp in het midden van een dennenbos, maar ook de gastvrijheid van de lokale bevolking maakt het een populaire vakantiebestemming. 
Voor sportliefhebbers in de naburige grote stad Mali Losinj worden verschillende activiteiten aangeboden. Windsurfen, fietsen, tennis en fitnessactiviteiten. De beschutte baai "Artatore" biedt voldoende ankerplaatsen voor boten en jachten.

De ten westen van Mali Losinj gelegen Cikat, biedt ook tal van sport- en recreatiemogelijkheden in de buurt van Hotel Bellevue of in de naburige baai Sunce Uvala. Dichtbij Artatore is de kleine luchthaven van Mali Losinj. Vanaf hier kunt u prachtige panoramische vluchten maken over de archipel. In de buurt van het vliegveld zijn ook maneges en een kartbaan.

Het strand in Aratatore loopt over twee baaien. Een deel van het strand loopt erg vlak in het kristalheldere water en is daarom ideaal voor gezinnen met kinderen. Rondom de stranden liggen weelderige dennenbossen die schaduw bieden op warme zomerdagen of uitnodigen voor wandelingen.
Als u een gezinsuitje wilt maken, kunt u een bezoek brengen aan het onlangs geopende waterpark Cikat in de baai van Cikat, op slechts 11,1 km afstand. Er zijn in totaal 5 zwembaden en een wateroppervlak van 2400 m².

Het Artatore-restaurant is een van de beroemdste restaurants in de Kvarner-baai en heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn goede traditionele keuken. Specialiteiten van het huis zijn bijvoorbeeld mosselen, visgerechten, zeevruchten, lams- en rundvleesgerechten. Het restaurant dateert uit het begin van de jaren '70 en de kok mevrouwJanja bereidt de gerechten met liefde en traditie van het gezin.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden