Silo romantisch vakantieoord Krk

Silo is een klein, romantisch resort op het eiland Krk in de Kvarner-baai in Kroatië. Het dorp met 450 inwoners behoort tot de gemeente Dobrinj, evenals de noordelijk gelegen dorpjes Klimno, Soline en Cizici in de baai Soline.

Op badgasten wachten enkele mooie stranden en baaien in de plaats en verder in de omliggende plaatsen. Een van de meest populaire is het lokale strand Pecine met een uitgestrekt zandstrand en de stranden in de baai van Soline.  Rond de stranden zijn er enkele sportieve activiteiten voor actieve vakantiegangers en animatieprogramma's voor kinderen. Geniet van lokale en internationale gerechten met een glas lokale witte wijn "Žlahtina" in de restaurants. Zeker aanbevolen zijn de visgerechten en "Zvacet" (goulash) typisch voor Dobrinj, met de "Surlice" noedels die alleen op het eiland Krk worden geserveerd.

Hoewel Silo een kleine badplaats is, biedt het u alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse behoeften tijdens uw vakantie. Als er iets ontbreekt, ligt de stad Krk op slechts 20 km afstand of kunt u een van de taxiboten nemen in de kleine haven van Silo en via het Vinodol kanaal de populaire badplaats Crikvenica op het vasteland bereiken.

Silo is een van de beste vakantieplekken in de Kvarner-baai voor een ontspannen en rustige familievakantie.  Het plaatselijke strand Pecine vooral geschikt voor kinderen. Het overzichtelijke strand wordt vooral aanbevolen voor de kleine zwemmers.  Het drempelvrije strand bestaat uit zand-, kiezel- en rotsstranddelen. Douches, kleedkamers, sportfaciliteiten, waterfietsen en kinderanimatie op het Pecine strand bieden de beste omstandigheden voor ontspannende dagen aan zee.

Aan de oostkant van de landtong naast de campingplaats Tiha is slechts een paar jaar geleden een aantrekkelijk stuk strand aangelegd. De baai Soline biedt zwemmers veel mooie stranden. Het kiezelstrand "Soline" gelegen in het dorp met dezelfde naam werd in 2013 bekroond met de "Blauwe Vlag". Tussen Soline en Cizici vindt u het beroemde strand Meline met geneeskrachtige modder.

Wateractiviteiten, sportfaciliteiten, verschillende excursies en evenementen wachten op u in het romantische vakantieoord Silo. Strandwandelingen en romantische diners hebben de voorkeur boven discotheken en clubs.

Gedurende het jaar vinden verschillende evenementen plaats in Silo en in de omliggende kleine dorpjes, zoals verschillende visfestivals, zomerfestivals en concerten. Daarnaast worden creatieve workshops en tentoonstellingen georganiseerd.

Camping Tiha, HR-51515 Šilo, Konjska b.b., biedt zowel kampeerplaatsen voor tenten en voor campers en biedt onderdak aan max. 900 gasten. De camping ligt nabij Soline, een schilderachtige baai waar de zee bijzonder warm is en bekend staat om zijn modder waarvan gezegd wordt dat het bot, spier-en gewrichtspijnen verlicht. De dichtstbijzijnde restaurants bevinden zich in Šilo.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden