Martinscica badplaats Cres

De badplaats Martinscica is de op een na grootste plaats op het Kroatische eiland Cres, dat in het noordelijke deel van de Kvarner-baai ligt. De plaats ligt aan de westkust van het eiland en is omgeven door heuvels bedekt met olijfbomen. Het heeft een kleine haven en een prachtig kiezelstrand.

Martinscica kenmerkt zich door de afgelegen ligging - het massatoerisme heeft het hier nog niet gehaald.

Het dorp heeft een kleine selectie aan bars en winkels, maar in het rustige vakantieoord zult u tevergeefs zoeken naar regelmatige feesten of een bruisend nachtleven. Maar wie van wat levendiger houdt, vindt tal van evenementen en nachtelijke feesten in de directe omgeving van Martinscica.

Martinscica-strand

De badplaats Martinscica wordt gekenmerkt door zijn kilometerslange kiezelstrand, waarvan de vlakke rotsen ideaal zijn om te zonnebaden. Het strand loopt langzaam af in zee, waardoor het geschikt is voor gezinnen met kinderen. Het centrale stuk strand van camping Slatina in Martinscica staat bekend om zijn uitstekende sanitaire voorzieningen en een breed scala aan sporten. Er zijn ook verschillende bars en restaurants direct aan het strand, die zorgen voor het fysieke welzijn van vakantiegangers.

Slatina-strand

Het prachtige kiezelstrand van Slatina maakt deel uit van een milieubeschermingsprogramma ter bescherming van de zee en de kust, wat wordt aangegeven door de "Blauwe Vlag" die op het strand wappert. Achter de camping ligt een stuk strand met een nudistengedeelte. De camping heeft nog andere kleine kiezel- en steenstrandjes met ligweiden.

Tiha strand

Het Tiha-strand ligt ook bij de Slatina-camping en wordt gekenmerkt door een prachtige kiezelbaai omgeven door een schaduwrijk bos en heeft aanlegsteigers voor kleinere boten.

Meer stranden

In het nabijgelegen vissersdorpje Valun op het eiland Cres zijn er ook prachtige, door pijnbomen omgeven kiezelstranden die uitnodigen tot zwemmen in het azuurblauwe water. Het strand heeft ook een winkel, een bar en een restaurant.

Een van de mooiste stranden van Cres is het zandstrand van St. Ivan in Lubenice. De plaats ligt op een rots en biedt een prachtig uitzicht op het witte zandstrand. Het strand ligt een beetje afgelegen en is niet gemakkelijk te vinden, maar daarom is het niet overvol en biedt het mensen die op zoek zijn naar ontspanning een ideaal toevluchtsoord om te ontspannen midden in de bijna ongerepte natuur.

In het zuiden van het eiland Cres vind je ook rust en ontspanning op het wat afgelegen Meli-strand, dat vlakbij de plaats Ustrine ligt. Er zijn meestal maar een paar zwemmers op het prachtige strand, dus je kunt echt ontspannen midden in een prachtig natuurlandschap. Het strand is een ideale plek voor gezinnen met kinderen, omdat de kleintjes veilig kunnen spetteren in het ondiepe water met een zandbodem.

Bezienswaardig

Een van de bezienswaardigheden van het resort is de kerk van St. Jerome, die de historische kern van de plaats vormt. Vroeger stond hier een 16e-eeuws franciscanenklooster, maar daar is niet veel meer van over.

Op het eiland Cres is er ook een ornithologisch reservaat dat de moeite waard is voor vogelaars, waar talloze roofvogels en enkele bedreigde diersoorten leven. In totaal leven er ongeveer 190 verschillende vogelsoorten op de Cres- en Losinj-archipel.

Een andere attractie van het eiland Cres is de Blauwe Grot, die niet ver van Martinscica bij Lubenice ligt. De grot wordt overspoeld met turkooisblauw licht dat binnenkomt via een onderwaterpassage, wat zorgt voor een imposante aanblik.

Amusement en vrije tijd

sport- en vrijetijdsvoorzieningen

In Martinscica en omgeving is er een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten, variërend van zeilen, vissen en duiken tot tennis en bergbeklimmen.

Een van de populairste fietstochten op het eiland Cres is de fietsroute door het centrale deel van het eiland Cres.

U kunt een interessante rondvaart rond het eiland maken per boot, waarbij u onder andere de prachtige baaien van de naburige eilanden kunt zien.

In het vrij rustige stadje Martinscica is geen bruisend nachtleven, wie het wat levendiger wil kan naar het plaatsje Cres.

Op 11 november wordt jaarlijks een festival ter ere van Sint-Maarten gehouden in Martinscica, dat een bezoek waard is voor wintervakantiegangers. Verder is er niet veel te doen in Martinscica, maar wie op zoek is naar drukte of iets dergelijks is hier aan het verkeerde adres.

Ondanks de afgelegen ligging biedt het kleine stadje Martinscica je alles wat je nodig hebt op vakantie, want er zijn een paar restaurants, winkels en een ijssalon, evenals een geldautomaat en mooie vakantieaccommodaties.

In de dichtstbijzijnde naburige stad vindt u ook een grotere supermarkt. Als u van vis houdt, is het de moeite waard om deze in de vroege ochtenduren rechtstreeks bij de visser te kopen.

Degenen die kennis willen maken met het culturele leven van de lokale bevolking, moeten de plaatsen bezoeken waar de lokale bevolking hun avonden doorbrengt, omdat ze daar vaak muziek en zang hebben.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden