Brtonigla Istrië

Het pittoreske Brtonigla wordt omgeven door wijngaarden, olijfbomen en groene velden. Het ligt tussen het kustplaatsje Novigrad en het kleine stadje Buje, op slechts een paar kilometer van de westkust van Istrië.

Brtonigla met zo'n 1.600 inwoners biedt haar gasten en bezoekers een heerlijke mix van nabijheid van de kust, idyllische natuur evenals culturele en gastronomische hoogtepunten. Wandel- en fietspaden rond het dorp zijn een geweldige manier om het land en zijn inwoners te leren kennen.

Daarnaast lokt het naastgelegen grote Aquapark Istralandia met spectaculaire waterglijbanen en talrijke zwembaden. De stranden van de Riviera van Umag en Novigrad bieden mooiere zwemmogelijkheden.

Brtonigla combineert de typische landelijke Istrische keuken met de mediterrane zeevruchten van de nabijgelegen kust. Er zijn veel restaurants met lokale specialiteiten, internationale gerechten en natuurlijk lokale wijnen, het restaurant San Rocco is een top adres.

Bezienswaardigheden in en rond Brtonigla zijn aan de ene kant de heilige gebouwen, zoals de parochiekerk van de heilige Zenon, het omringende landschap, zoals het Skarline natuurpark en de betoverende grot Mramornica. Speciaal voor vakantiegasten die op zoek zijn naar rust en stilte, is het dorp Brtonigla een perfecte vakantiebestemming.

Brtonigla ligt ongeveer 6 km van de kust in het binnenland en heeft daarom geen eigen stranden. 
De zwemmogelijkheden van de naburige kustplaatsen zijn binnen een paar minuten met de auto bereikbaar. Slechts 2 km van Brtonigla is er een echte natuurlijke idylle, het natuurpark Skarline.  
De prachtige groene kloof is een prachtig gebied om te wandelen.  De mooiste locatie is natuurlijk de waterval.

Bent u op zoek naar een leuke accommodatie? Hier vindt u het grootste aanbod. 

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden