Kroatië Brac Supetar hotels, appartementen en campings

Hotel Resort Velaris is rustig gelegen op loopafstand van het centrum van Supetar. Het resort wordt omgeven door de zorgvuldig beschermde natuur en is gelegen in een tuin met meer dan 16.000 mediterrane planten dat wordt beschouwd als één van de mooiste tuinen op het eiland Brac.









Huis met nette en ruime appartementen vlak bij het centrum van Supetar. Pama Luko is een uitstekende uitvalsbasis om het eiland Brac te verkennen. Loop naar Supetar vanwaar je de ferry naar het vaste land kan nemen om een dagtocht te maken naar Split.







Het kleinschalige Hotel Villa Adriatica is op loopafstand gelegen van het pittoreske haventje van Supetar. Vanaf hier neem je gemakkelijk de boot naar de historische stad Split.






Welkom bij de familie Grepo in het super gezellige Supetar. Villa Midea is een huis met nette drie en vier sterren appartementen waar je je echt thuis voelt. Hier weten ze hoe jij je koffie drinkt en vragen ze hoe je dag is geweest.




De camping is deels gelegen aan een bos met pijnbomen vlakbij Waterman Beach-strand. Het is een terrasvormig terrein met een klein zwembad. Er worden sportactiviteiten georganiseerd zoals; fietsen, duiken, wandelen en tennis. Campinggasten mogen gebruik maken van de faciliteiten en het animatieprogramma van het Waterman Resort in Supetar.






Het vakantieoord Supetar is gelegen aan de noordkust van het eiland Brac in de regio Dalmatië.
Direct tegenover op het vasteland ligt de stad Split, van waaruit u met de veerboot naar Supetar vaart.
Het dorp Supetar met zo'n 4.000 inwoners is het toeristische centrum en de grootste haven op het eiland Brac.

Direct naast de haven loopt een oeverpromenade omzoomd met gezellige restaurants en tavernes aan het water.
Gevarieerde stranden wachten ten westen en ten oosten van het centrum van Supetar op u. De meest populaire stranden zijn het strand Banj en het strand Tri Mosta ten westen van het centrum. Kristalhelder water, ronde kiezelsteen en betonnen zonneterrassen beloven heerlijke uren op de stranden van Supetar. Actieve zwemmers en kleine vakantiegasten kunnen gebruik maken van een glijbaan en een klein waterpark, daarnaast kunt u jetski's huren en gebruik maken van diverse recreatieve voorzieningen.

's Avonds kunt in in de cafés en restaurants in de buurt van de promenade genieten van de traditionele lokale keuken.  Vis, schaal- en vooral gerechten met lamsvlees domineren de lokale keuken, bereid met de uitstekende olijfolie van het eiland Brac. Daarna kunt u een romantische wandeling maken bij zonsondergang, langs de kust en over de promenade. Cafés, bars, souvenirkraampjes, kleine winkeltjes en een disco bieden het alternatieve avondvertier.

Supetar kent diverse prachtige stranden. Het Tri Mosta strand van Supetar is het mooiste en meest populaire strand in Supetar. Betonplaten en zacht glooiende kiezelstrand gedeeltes, staan garant voor plezier voor jong en oud. Het strand is eenvoudig toegankelijk en wordt bewaakt door meerdere strandwachten. Langs de boulevard zijn restaurants en bars, diverse watersportmogelijkheden, surfscholen en bootverhuur. Gelegen naast het Tri Mosta strand, gescheiden door Punta Sv. Nikole ligt het strand Banj. Het Banj strand (kiezel en zand) is in het bijzonder bij gezinnen met kinderen zeer populair vanwege het ondiepe water, een waterglijbaan en een klein waterpark, beloven uren zorgeloos plezier. Het strand Vela Luka ligt direct onder het Hotel Tourist Resort Velaris.  Betonnen platen zijn ideaal om te zonnen. Het meest westelijke hoek van het strand is ideaal om te zwemmen door de zanderige zeebodem. Bomen zorgen voor schaduw langs de boulevard en ligbedden kunnen worden gehuurd.
Andere stranden zijn: Bili Rat tussen Tri Mosta en Vela Luka, het stadsstrand Vlacica direct achter de haven.
Naturisten vinden naaktstrand gedeeltes ten westen van het Vela Luka strand.


Supetar heeft ook nog een aantal culturele bezienswaardigheden. De begraafplaats en het mausoleum van de familie Petrinovic behoort tot één van de mooiste culturele bezienswaardigheden van Supetar.  Interessant zijn naast het mausoleum vooral de beelden van de beroemde Kroatische beeldhouwer en kunstenaar Tome Rosandic en Ivan Rendic. Ter ere van de beroemde beeldhouwer en kunstenaar Ivan Rendic, die opgroeide in de late 19e eeuw op Brac werd in 1999 een galerie geopend.

Kroatië excursies, tickets en bezienswaardigheden